LaakdalMeerhout

20 rijbewijzen al ingetrokken tijdens BOB campagne

20 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken en 2% van de bestuurders kropen dronken achter het stuur. Dit zijn de cijfers tot nu toe. Sinds 27 november vorig jaar controleerde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout 3920 bestuurders op alcoholgebruik. 26 chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. 44 bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

De eindejaars Bob-campagne loopt nog tot 25 januari. Ook dit jaar koos de lokale politie voor dagelijkse kleinschalige acties. Deze vonden plaats op alle mogelijke tijdstippen van de dag en op alle mogelijke plaatsen in de zone. Ook controleren de agenten regelmatig op sluipwegen. Zij worden vaak gebruikt door chauffeurs met een glas teveel op.