Olen

Tiende BIN van start in Olen

Het tiende buurtinformatienetwerk in Olen is opgestart. Dinsdag bekrachtigden burgemeester Seppe Bouquillon, Luc Smeyers de korpschef van de politiezone Neteland en initiatiefnemer en coördinator Davy Eelen de BIN met hun handtekeningen. Deze BIN omvat 89 huizen in 24 straten, allemaal in Olen-Centrum.

Een buurtinformatienetwerk verhoogt de veiligheid in de buurt en is een samenwerkingsverband binnen een bepaalde buurt tussen burgers, een coördinator en de lokale politie. In de BIN letten bewoners mee op de veiligheid van de omliggende huizen, zodat verdachte handelingen sneller opgemerkt worden. Het versterkt het algemene veiligheidsgevoel, bevordert de sociale controle en verhoogt de inbraakpreventie.

Het tiende BIN omvat de volgende straten : Noorderwijkseweg, Lokert, Processieweg, Tramstraat, Overveld, Kijnigestraat, Rode Driezen, Sint Maartensstraat, Dorp, Hoge Blokkenlaan, Bremblok, Grove Denstraat, Mastetopstraat, Zilversparstraat, Lokstraat, Kastanjestraat, Beukenstraat, Hezewijk, Herentalseweg, Heiblokken, Sterrewijzer, Dr.A.Robrechtsstraat, Stadsestraat en Berkenstraat.