LaakdalMeerhout

Vals briefje van 50 euro nekt vrouw dankzij winkelinformatienetwerk

Een dame betaalde donderdag met een vals briefje van 50 euro in een winkel in de Nieuwstraat.De winkelbediende meldde dit aan de politie en kon een goede persoonsbeschrijving geven. De politie startte daarop onmiddellijk het winkelinformatienetwerk op. Kort nadien meldde een winkelierster van een winkel op de Antwerpseweg dat zij deze persoon had opgemerkt in haar winkel. De dame in kwestie werd door de agenten aangetroffen en geïdentificeerd. Een winkelinformatienetwerk is een samenwerkingsverband tussen winkeliers, de gemeenten en de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. In elke gemeente van de politiezone is een WIN actief. De deelnemende winkels communiceren onderling en met de politie over criminele feiten die zich voordoen in hun winkel. Een voorbeeld hiervan is het verspreiden van het signalement van een betrapte winkeldief die op de vlucht geslagen is. Elke handelaar kan zich gratis aansluiten bij het winkelinformatienetwerk in zijn gemeente door het e-formulier hier in te vullen.