LaakdalMeerhout

Stijging van 22% op inbreuken wetgeving verdovende middelen

Vorig jaar registreerde de lokale politie 22% meer inbreuken op de wetgeving rond verdovende middelen. In totaal werden 223 inbreuken vastgesteld. Opvallend is dat het aantal pv’s met betrekking tot verkoop van verdovende middelen daalde. Terwijl de vaststellingen van drugsgebruik en -bezit sterk toenamen. In de meeste gevallen ging het om cannabisbezit, gevolgd door amfetamines zoals speed en XTC. Ook deze producten kwamen veelvuldig terug, wanneer personen werden geverbaliseerd voor het dealen. Vorig jaar werden drie grote professionele cannabisplantages ontmanteld. In 77% van de gevallen speelden de gebeurtenissen zich af in Geel. Meerhout en Laakdal waren respectievelijk goed voor 8 en 15% van de drugsgerelateerde feiten. De stijging van het aantal vaststellingen viel vooral op in Laakdal en Geel. Vorig jaar werden 24 personen gearresteerd door de lokale politie voor teelt en handel in verdovende middelen. Hiervan werden elf aangehouden door de onderzoeksrechter.