LaakdalMeerhout

2% van chauffeurs bobt niet bij alcoholcontrole

2% van de bestuurders legden een positieve alcoholtest af. Tijdens één van de afgelopen dagen hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een alcoholcontrole. In totaal werden 326 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro en drie bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Elf boetes werden uitgeschreven voor verkeersinbreuken. Eén voertuig werd in beslaggenomen omdat dit niet orde was met de verzekering. Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Negen personen werden nagetrokken in de politionele databanken. De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.