Geel

Ky-Mani Marley komt naar Reggae Geel

Ky-Mani Marley & Gentleman, Beres Hammond, Tarrus Riley, Alaine, Kabaka Pyramid, Junior Reid, Pinchers, Lee Scratch Perry, dit zijn vast de eerste namen die Reggae Geel bekend maakt. Ook dit jaar pakt het festival weer uit met ongeveer 80 verschillende live acts verspreid over 2 dagen. Dit zijn nog maar de eerste grote namen voor het hoofdpodium.

Ky-Mani Marley is de zoon van Bob Marley en heeft als enige Marley bekendheid verworven als zanger zowel als acteur voor onder andere zijn rol in de film Shotta’ s.  Hij treedt samen op met de grootste reggaester van Europa, Gentleman, waarmee hij onlangs een nieuwe album heeft opgenomen. Het album wordt  deze zomer uitgebracht net voor het festivalseizoen en op Reggae Geel zullen zij dit exclusief samen  live op de Main Stage brengen. 

Verder vertellen de eerste namen dat er een goede mix is van de mooiste stemmen van vroeger : Beres Hammond, Junior Reid, Pinchers en van de meest belovende nieuwe talenten van  nu : Tarrus Riley, Kabaka Pyramid, Alaine. Lee ‘Scratch’ Perry zal optreden met de Belgische backing band “Pura Vida”, waar hij onlangs een album mee opnam. 

Grote namen in de dancehall tent zijn: Walshy Fire, Renaissance, Sentinel.

In de 18-inch oa : Black Board Jungle, Moa Anbessa, Prince Alla. 

Het yard podium pakt uit met oa : The Hempolics ’the best band in the UK’, zegt Maxi Jazz van Faithless. 

Met ongeveer 67.000 bezoekers  gespreid over twee dagen, behoorde Reggae Geel in 2015 opnieuw tot de grootste festivals van het land. Dit jaar opent Reggae Geel uitzonderlijk op vrijdag haar deuren om 15u00, in tegenstelling tot voorgaande jarenwaar op Vrijdag pas op 18:00 uur de deuren open gingen.