Geel

Geelse TTC in top drie van landelijke reeks

Tegen St Pauwels behaalde Geelse TTC A een hard bevochten zege. Niet minder dan negen wedstrijden werden beslist in een vijfde en beslissende set. Geelse TTC won er zes van, St. Pauwels drie. Een voorlopige derde plaats in de landelijke reeks is een verdiende beloning voor de Gelenaren. De B-ploeg van Geelse TTC speelde eveneens een sterke partij tegen de eerste ploeg van Tecemo. Een nederlaag kon echter niet worden ontlopen tegen de homogeen sterkere bezoekende ploeg.

Geelse TTC A – St. Pauwels A : 12 – 4

St. Pauwels hoopte fel  op een zege tegen Geelse TTC A om uit de gevarenzone te geraken. De twee aanvangspartijen werden beslist in een bel en eindigden beide in het voordeel van de bezoekers. Nico D’Aes en Kristof Van Reusel begrepen het gevaar en stelden de stand gelijk : 2-2. Geelse TTC vond de tijd rijp om door te gaan en zowel Alfredo Garcia als Theo Van de Ven, Nico D’Aes en Kristof Van Reusel wonnen hun tweede partij. Ruststand : 6-2. Na de pauze ging het Geelse festival door. Enkel Nico D’Aes verloor de derde partij. Alle andere gingen naar de thuisploeg, maar het dient gezegd, enkel na felle tegenstand van St. Pauwels te hebben overwonnen. De eindpartijen liepen ook allemaal in het voordeel van Geelse TTC. Enkel Theo Van de Ven verloor nog éénmaal in, jawel, een vijfde en beslissende set. De titel van “man van de match” ging naar Kristof Van Reusel, die alle partijen won. Hij werd wel op de hielen gezeten door Alfredo Garcia en Nico D’Aes die beiden drie van de vier matchen winnend afsloten. Theo Van de Ven bleek goed hersteld te zijn van zijn ziekte en won tweemaal. De volgende partij gaat tegen Salamander Mechelen. Deze ploeg staat op de tweede plaats gerangschikt. Geelse TTC ontvangt Mechelen nu zaterdag thuis. Wordt daar beslist wie tweede wordt in de landelijke reeks ? Op de steun van vele supporters wordt sterk gerekend door de Geelse tafeltennissers.

Geelse TTC B – Tecemo A : 6 – 10

Van bij de aanvang toonden beide clubs dat zij in aanmerking voor de zege kwamen. De wedstrijden verliepen immers zeer gelijk opgaand.  Zo verloor immers Hans Nys de openingspartij in een bel met 11-13. Jacky Kreykamp verloor eveneens zijn eerste match zodat Tecemo een 0-2 voorsprong kon verwerven. De tegenstoot van Geelse TTC B was snel geplaatst. Zowel Hans Horemans als Ivan Camps bleven aan de winnende kant en brachten de stand in evenwicht : 2 – 2. Toch was het Tecemo dat met een voordeelstand van 3-5 de rust bereikte. Enkel Ivan Camps kon voor een winnend punt zorgen. Na de pauze vocht Geelse TTC hardnekkig terug en door een zege van Hans Nys en van Stefan Horemans werd de achterstand achterhaald : 5 – 5. Het moment om door te gaan werd door de Geelse supporters gedacht, maar het verliep net andersom. Ondanks hardnekkig verweer verliepen vier van de vijf partijen in het voordeel van de bezoekers. Enkel Ivan Camps kon voor een vijfde winstpunt zorgen.  Gerekend  wordt op een revanche van Geelse TTC B zaterdag a.s. in de laatste thuismatch van het seizoen tegen Nodo. Supporters op post.

Wedstrijden voor zaterdag 16-04-2016 in het lokaal van Geelse TTC, Kollegestraat 25 met aanvang van 19 uur :

Geelse TTC A – Salamander Mechelen B en Geelse TTC B – Nodo C.