LaakdalMeerhout

85% van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de snelheidslimiet

85% van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de snelheidslimiet. Het afgelopen weekeinde voerden agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere snelheidscontroles met interceptie uit. Dit wil zeggen dat overtreders onmiddellijk achterna kunnen gereden worden en aan de kant gezet. In totaal werden 2728 bestuurders gecontroleerd en de controles gebeurden in de drie gemeenten van de politiezone, zowel in de bebouwde kom als in de zone 70. Bij de keuze om overtreders al dan niet onmiddellijk aan de kant te zetten, focusten de politieagenten op jonge bestuurders en buitenlanders. Chauffeurs die hun rijbewijs minder dan twee jaar hebben, riskeren sneller hun rijbewijs in te moeten leveren. Buitenlanders moeten hun boete onmiddellijk betalen.