Meerhout

Fietser valt in Albertkanaal

Een fietser van 68 belandde gisterenavond in het Albertkanaal. De man werd nog ter plaatse gereanimeerd en daarna naar het ziekenhuis gevoerd. Een jogger hoorde geschreeuw van een man die om hulp riep rond kwart voor acht, toen hij op de brug over het Albertkanaal ter hoogte van Genelaar in Meerhout liep. Voor de loper was het moeilijk om een duidelijk zicht te krijgen op het wateroppervlak door de avondschemering. Het slachtofffer kwam volgens de jogger nog een aantal maal boven water, maar verdween daarna uit het zicht. De jogger verwittigde de hulpdiensten en zij zochten met een duikteam naar de man. Na enkele minuten werd hij gevonden en uit het water gehaald. Op de oever lag zijn fiets, over de omstandigheden van het ongeval tast de politie in het duister.