LaakdalMeerhout

PZGLM lanceert preventiecampagne met BV’s tegen inbraken

De Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout lanceerde haar nieuwe campagne ter voorkoming van inbraken.  Bekende Vlamingen waaronder de Geelse zangeres Natalia zetten met een slogan, die gelinkt is aan hun loopbaan, mensen aan om maatregelen te nemen tegen woninginbraken. Traditioneel stijgen de inbraken in de donkere periode van het jaar en deze maanden staan voor de deur. In België worden gemiddeld 200 inbraken per dag gepleegd. De campagne kadert in de nationale actiedag ‘1dagniet’ op 28 oktober. Dan streeft men in België en Nederland naar 1 dag zonder woninginbraken en vraagt men aan iedereen om initiatieven te nemen om inbraken te voorkomen of aandacht te schenken aan deze problematiek. De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zet al langer in op inbraakpreventie. Zo kunnen inwoners van de zone gratis inbraakpreventief advies op maat aanvragen. Verenigingen en groepen kunnen ook een gratis infosessie over inbraakpreventie aanvragen. Elke inwoner kan bij hem thuis ook een Polysafe-avond organiseren waarbij hij een aantal mensen uitnodigt en waar een inbraakpreventie-adviseur langskomt om toe te lichten wat je zelf allemaal kan doen om je woning beter te beveiligen tegen inbrekers.