Geel

Vlotte winst voor Geelse TTC A, gelijk spel van Geelse TTC B

Eeklo A was een nog ongekende ploeg voor de Geelse A-ploeg. Het bleek een homogeen viertal te zijn dat niet mocht onderschat worden. Toch werd deze kaap vrij vlot genomen. De tweede herenploeg van de Geelse tafeltennisclub liet zich bijna verrassen. Slechts in de laatste partij kon een gelijkspel afgedwongen worden.

Eeklo A – Geelse TTC A : 4 – 12
Zoals verhoopt konden zowel Danny Gesquière als Kristof Leysens hun eerste partij winnend afsluiten. Ook de twee kopspelers van Eeklo wonnen hun aanvangsmatch. Alfredo Garcia verloor immers in een bel, terwijl Kristof Van Reusel niet de gepaste tegenzet vond. Tussenstand : 2-2. De kopkens bijeen gestoken met gunstig gevolg : zowel Danny als Kristof en Alfredo gaven hun tegenstander geen schijn van kans. Enkel Kristof Van Reusel bleef achter zodat de ruststand op 3-5 werd geplaatst. De eerste wedstrijden na de pauze waren van cruciaal belang. Kon Eeklo gelijkkomen of zou Geelse TTC de voorsprong vergroten ? Alfredo Garcia en Kristof Van Reusel concentreerden zich volledig en met resultaat. Beiden zorgden ervoor dat Geelse 3-7 uitliep. Maar dan verloor verrassend Danny Gesquière. Hij dwong wel een bel af en kon deze niet winnend afsluiten. Geen erg, Kristof Leysens won wel en het achtste punt stond op de scoretabel. Eeklo gaf zich nog niet gewonnen en Alfredo Garcia moest in zijn laatste partij een bel toestaan, die uiterst spannend verliep. Uiteindelijk won hij met 11-13. De laatste tegenstand was gebroken en Kristof Van Reusel, Kristof Leysens en Danny Gesquière zorgden ervoor dat Geelse TTC A nog een ruime overwinning tegen Eeklo had behaald.

Antwerpen B – Geelse TTC B : 8 – 8
Toen de namen op de scheidsrechterfeuille verschenen, verschoten de Gelenaren toch even. Antwerpen had immers zijn ploeg aangepast met twee B-geklasseerde tafeltennissers. Maar geen nood, Nico D’Aes en Koen Bertels wonnen hun eerste partij en Hans Nys klopte direct één van de B-spelers. Geelse liep hiermee 0-3 uit. Enkel Theo Van de Ven verloor zijn eerste partij. De voordeelstand werd nog vegroot. Nico D’Aes en Koen Bertels wonnen ook hun tweede partij en de tussencijfers wezen 1-5 aan. Een eerder onverwachte tussenstand en de thuisploeg begreep dit tenvolle. De rustcijfers werden immers op 3-5 gebracht. Na de pauze zagen Theo van de Ven en Hans Nys het gevaar. In plaats dat Antwerpen gelijk kon komen werd de voorsprong opnieuw op vier punten gebracht : 3-7. Wat er toen gebeurde is niet met woorden te beschrijven. De vier Geelse tafeltennissers vielen als het ware stil. Elk verloor zijn partij en Antwerpen stond terug gelijk : 7 – 7. De spanning steeg ten top. Nico D’Aes en Koen Bertels kregen de eer en het genoegen om voor de eindcijfers te zorgen. Beiden begonnen sterk gestresseerd en verloren de eerste set. Zij wonnen echter elk de tweede set. Nico moest  vervolgens set drie en vier afgeven en Antwerpen stond 8-7 voor. Koen Bertels kon wel een vijfde en beslissende set afdwingen en deze nog winnend afsluiten. Het gelijke spel stond vast. In ieder geval mag deze ontmoeting tegen Antwerpen als een verwittiging aanzien worden door Geelse TTC B. Aanhoudende concentratie is immers geboden vanaf de eerste tot de laatste tafeltennisslag.

Wedstrijd voor zaterdag 8-10-2016 : Berlaar D – Geelse TTC B
Wedstrijden voor zaterdag 8-10-2016 : Diest C – Geelse TTC A