GeelMol

Geelse TTC A te sterk voor Morata Mol, Geelse TTC B faalt

Geelse TTC A – Morata Mol A : 15 – 1

De Molse buren waren talrijk afgekomen naar het nieuwe lokaal van Geelse TTC in Bel niet alleen om hun bewondering uit te spreken over het prachtige lokaal, maar ook om voor hun ploeg te supporteren. Het mocht echter niet baten. Sterk geconcentreerd begonnen de thuisspelers aan hun opmars en met succes.  De vier Geelse tafeltennissers wonnen hun eerste partij en de  score stond op 4-0. Dan pas kon het Molse publiek juichen : Koen Bertels moest de overwinning laten aan zijn opponent. Nadien was het al Geelse wat de klok sloeg. Omdat Koen Bertels ook zijn overige partijen won en zijn maats Kristof Van Reusel, Kristof Leysens en Danny Gesquière vier op vier behaalden, werd ook tegen gebuur Morata Mol een uitgesproken zege behaald. Het langdurig applaus dat zowel de Geelse als de Molse tafeltennissers na de wedstrijd kregen toebedeeld was dik verdiend. Er was immers opnieuw tafeltennis op hoog niveau te zien.
Zaterdag, 26 november moet Geelse TTC A naar Wenduine, waar de big clash plaatsvind die aanwijst welke ploeg het meest kans heeft op de titel en de promotie.

Geelse TTC B – Mechelen D : 7 – 9

De thuisploeg kreeg een harde klap te verwerken door de nederlaag tegen de rechtstreekse concurrent voor de tweede plaats Mechelen. Van bij de aanvang werd duidelijk dat de twee ploegen sterk aan mekaar gewaagd waren. Theo Van de Ven en Hans Nys verloren voor de pauze hun beide wedstrijden, maar Alfredo Garcia en kapitein Ivan Camps wonnen wel. Ruststand 4 – 4. En het bleef zeer gelijk opgaand : het werd 5-5, 6-6 en 7-7. Dan eerst viel de beslissing : Alfredo Garcia verloor immers na zijn derde ook zijn vierde partij. Ivan Camps kon de man van de match worden door al zijn partijen winnend af te sluiten. Dat kon echter ook zijn Mechelse tegenstander. Het was deze laatste die na een spannende vijfsetter met het kleinste verschil won en Geelse TTC B een eerste nederlaag toebrengen. Hierdoor staat Geelse op de derde plaats. Maar niets is verloren. De volgende partijen zullen meer klaarheid brengen, want  beide ploegen moeten nog  tafeltennissen tegen de koploper Zoersel.

De volgende wedstrijden gaan door op zaterdag 26 november : Wenduine A – Geelse TTC A en Ekerse A – Geelse TTC B