Geel

De uittips voor een uitzonderlijk feestelijk weekeinde in Geel

Geel FM lijst een aantal uittips voor je op van verschillende plaatsen in Geel waar je kan genieten van de gezellige kerstsfeer.

 

Op vrijdag 16 december opent Gelenaar Theo Van Nueten zijn kerststallen pop up tentoonstelling in een leegstaand pand op de Markt 33.  Op een boogscheut van de echte kerststal op het marktplein kan je daar de kerststallen bekijken tot en met woensdag 28 december. De tentoonstelling is elke dag open van 12 tot 20 uur. Enkel op zaterdag 24 en zondag 25 december is dat van 11 tot 17 uur. Toegang is gratis. 

Op 17 december trakteert de Academie voor Muziek, Woord en Dans op een creatieve versie van de film ‘The Snowman’. De voorstelling begint om 10 uur op het grasplein in de bib. Aansluitend kan je met Linda een eigen winterse kijkdoos knutselen tot 11u30, met sneeuwman natuurlijk. Inschrijven voor het Leeskasteel en de kijkdoos kan via bibliotheek@geel.be.

Op zaterdag 17 en zondag 18 december is er de Kerstmarkt in het centrum en tijdens de kerstmarkt kan je onder begeleiding de kerktoren van St-Amands beklimmen. Vanop de toren van bijna 60 meter heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de kerstkraampjes, maar ook over heel Geel. Onderweg naar boven vertelt een gids je over de geschiedenis van deze majestueuze kerk. De rondleidingen starten om 13u, 14u, 15u en 16u, zowel op zaterdag als op zondag. Tickets zijn verkrijgbaar in het infokantoor van Toerisme voor 1 euro per persoon.

Op zaterdag 17 december organiseren de Belse verenigingen een Kerstmarkt ten voordele van Mensen in Nood Geel. De kerstmarkt start om 19u30 op het kerkplein in Bel.

Op zaterdag 17 december vindt naar jaarlijkse traditie de kerstmarkt in Larum plaats op het kerkplein.

De Tractor Kerstrun vindt voor de 9de maal plaats op zaterdag 17 december. Start en Aankomst is aan Zaal Elsum in de Dr. Peetersstraat. Meer dan 50 met lichtjes versierde tractors kan je aan de feestzaal in Elsum bekijken en bewonderen, voor en na de rondrit van 20 km doorheen Geel. De tractors vertrekken om 19u. aan de feestzaal om daar terug te keren rond 21u. Nadien is er een gratis optreden van de Shy Guys omstreeks 22u.

Dit weekeinde kan je in Geel Centrum extra sfeervol winkelen, met overal toepasselijke muziek en feeërieke kerstversiering. Geen tijd door de week of op zaterdag? Geen probleem… Op zondag 18 december zijn de winkels in Geel Centrum open van 13 tot 18u.