Geel

Geel krijgt primeur met Lidl van de toekomst

Warenhuisketen Lidl opent woensdag 14 december een gloednieuw winkelconcept in Geel. Achter de bestaande zaak in de Dr. Van De Perrestraat is het eerste filiaal volgens het LOF-concept (Lidl of the Future) opgetrokken. Efficiëntie en ergonomie zijn de twee pijlers van het nieuwe concept. Dit creëert een aangename werk- en winkelomgeving.

 

Het nieuwe LOF-concept is uitgerust met tal van duurzame bouwtechnieken die er voor zorgen dat het energieverbruik tot een absoluut minimum beperkt wordt. "Dit filiaal is het eerste dat het BREEEAM-very good certificate haalt (Building Research Establishment Envronmental Assessment Method). Deze standaard quoteert naast de energiebesparende maatregelen ook de impact op mobiliteit en het welzijn van de werknemer", zegt verantwoordelijke bouw Wim De Meyer van Lidl.

Het filiaal is uitgerust met zonnepanelen, de nieuwste isolatietechnieken, warmterecuperatie, elektrische laadpalen voor fietsen en auto’s, en zo verder. De winkel zelf meet 1.400 vierkante meter, veel ruimer dan de huidige standaard van ongeveer 900 vierkante meter. Dat vertaalt zich vooral naar bredere gangen tussen de winkelrekken, een duidelijker presentatie van de producten en een opvallender plaats voor de bake-off bakkerij, de visafdeling en het deel groentes en fruit.

De bestaande winkel in Geel sluit dinsdagavond finaal de deuren, om te heropenen op de nieuwe site. Het gebouw aan de straatkant wordt nadien verhuurd aan een andere handelszaak.