LaakdalMeerhout

Vier rijbewijzen ingetrokken voor te snel rijden

De lokale politie hield het voorbije weekeinde meerdere verkeersacties in Geel, Laakdal en Meerhout. 4609 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 89% hiels zich aan de geldende snelheidsregimes. Vier rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor te snel rijden. Ook werden 860 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. 855 hiervan legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 99 procent van de gecontroleerde bestuurders. Drie chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Eén bestuurders legde een positieve drugstest af. Een dokter nam van hem ook een bloedproef af. En zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De controles vonden plaats in Geel aan de Westelijke Ring, Molseweg en Grotesteenweg. Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.