Kasterlee

Walk for life wandelt 50 km voor Akabe De Pioen

Walk for life is 50 km wandelen voor het goede doel. Dat doet de organisatie van de Zotte 50 van Gheel al voor de zevende maal. Met deze inspanning helpen vele wandelaars dit jaar de jeugdbeweging Akabe De Pioen uit Geel bij hun werking. Vorig jaar wandelden 125 mensen deze wintereditie. De Zotte 50 hoopt op minstens evenveel deelnemers dit jaar. Elk jaar kiest De Zotte 50 van Gheel een goed doel om hun wintereditie een warm en solidair karakter te geven. Het is de KWB van Larum die de Zotte 50 van Gheel organiseert. Oorspronkelijk was het gestart met wandelingen naar “Het Glazen Huis” van Studio Brussel, maar het is nu een Walk for Life.

De Zotte 50 trekt een lus van 50 km trekt via trage wegen. Voor wie 50 km te veel is, is er de mogelijkheid om op 5 plaatsen aan te sluiten voor een korter parcours. Elke deelnemer legt 5 euro in de ‘pot’. Dit geld gaat naar Akabe De Pioen: het goede doel van de Zotte 50. Hier en daar komen er nog centen bij van mensen langs het parcours of van giften. “De eerste 45 kilometer stappen we in groep”, zegt de organisator van de Zotte 50. “Nadien is het parcours bewegwijzerd en kan ieder op eigen tempo verder. Zaterdag 10 december is de actiedag. Om 7 uur starten de wandelaars in café Bij de Goor in Larum. Onderweg wordt op twee plaatsen bevoorrading met soep en broodjes voorzien.

De wandelaars wandelen voor de scoutgroep Akabe De Pioen. Doorheen het jaar organiseert de scoutsgroep tweewekelijks op zondagnamiddag een activiteit. Iedereen tussen 6 en 26 jaar is welkom, met of zonder lichamelijke of mentale beperking. Op deze manier probeert Akabe De Pioen te werken rond het thema inclusie.

Akabe De Pioen probeert het leven van een scout zo dicht mogelijk te benaderen. Ze leven en spelen in de bossen en in de openlucht. Ze gaan elk jaar op kamp en zelfs op tweedaagse om bij een boer op de hooizolder te blijven slapen. Het zijn dus volwaardige scouts. Pioen is de naam van een tere bloem. Akabe is de afkorting  voor ‘Anders Kan Best’. Deze naam weerspiegelt perfect de doelstelling van de groep. Akabe wil elk kind de kans geven om op een scouteske en speelse manier hun mogelijkheden en grenzen te ontdekken. Bij Akabe krijgen ze ook de kans om die grens te verleggen.

Tijdens de wandeling loopt er op Geel FM een verzoekplatenprogramma in samenwerking met Walk for life. Ook dit geld gaat naar Akabe. Geel FM zendt zaterdag vanaf 7 uur de verzoekjes uit. Zolang de wandeling bezig is. Het ingezamelde geld van Request for life wordt bij het geld van de wandelaars gevoegd en ’s avonds via cheque overhandigd aan Akabe. 

Vertrek : 7.00 u café “Bij de Goor”, Larum 34 in Geel

Instapplaatsen

8.15 u: station Geel – nog 44 km te gaan

10.30 u: St Jozef Olen – Taverne Den Hertog – nog 32 km te gaan

14.15 u: Kasterlee KWB-lokaal – Melkstraat : 14:15 u. -> nog 16 km te gaan

16.15 u: Sas 7 – nog 10 km te gaan

17.15 u: Sas 8 – nog 5 km te gaan

Aankomst: 18.30 u: café de Goor – Larum 34