LaakdalMeerhout

42 chauffeurs betrapt op dronken rijden tijdens Eindejaars BOB campagne

99% van de gecontroleerde bestuurders legden een negatieve alcoholtest af tijdens de eindejaars Bob-campagne in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De campagne loopt nog tot 30 januari. Al 4537 bestuurders werden gecontroleerd op alcoholgebruik sinds 25 november van vorig jaar. Dertien chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. 29 bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Tien rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. De politiezone kiest ook dit jaar hoofdzakelijk voor dagelijkse kleinschalige acties. Deze vinden plaats op alle mogelijke tijdstippen van de dag en op alle mogelijke plaatsen in de zone. Ook controleren de agenten regelmatig op sluipwegen, die vaak door bestuurders met een glaasje teveel op, gebruikt worden.