LaakdalMeerhout

96% van bestuurders is nuchter tijdens WODCA actie

383 bestuurders werden in totaal gecontroleerd het afgelopen weekeinde bij meerdere WODCA acties in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. 366 daarvan legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 96% van de gecontroleerde bestuurders. Zeven chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille.  Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Tien bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Er werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen. De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.