LaakdalMeerhout

1 sluikstorter geïdentificeerd tijdens campagne Mooimakers

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deed ook mee aan de campagne Mooimakers waarbij er tussen 18 en 24 september extra werd ingezet op sluikstort en zwerfvuil. In Geel heeft de politie op zeventien locaties controles gehouden. In Geel is één verdachte van een sluikstort geïdentificeerd. In totaal zijn twee GAS-pv’s opgesteld. In Laakdal volgden alle wijkagenten één tot driemaal een vooraf uitgetekend traject langs sluikstort- en zwerfvuilgevoelige gebieden. Op tien locaties is een sluikstort vastgesteld, gaande van een gevulde plastieken winkeltas tot grof vuil en een stort van een tiental vuilniszakken. Op drie locaties is veel zwerfvuil aangetroffen. De sluikstorten heeft de gemeente Laakdal opgeruimd. In Meerhout is op dertien plaatsen één tot twee keer per dag gecontroleerd. De wijkagenten kwamen uit bij één sluikstort. Voor het overige is er vooral zwerfvuil aangetroffen en een hoeveelheid steenpuin.