Geel

Geelse TTC A haalt uiterste uit de kan met een gelijkspel tegen Smash Dolfijn uit Aarschot

Smash Dolfijn uit Aarschot is op papier iets sterker dan Geelse TTC. Dit klopte volkomen in de wedstrijden vóór de rust. Kristof Van Reusel en Alfredo Garcia moesten hun meerdere erkennen tegen de twee kopspelers van Smash Dolfijn. Kristof Leysens en Danny Gesquière konden die verlieswedstrijden neutraliseren door  hun twee wedstrijden winnend af te sluiten. Danny had in zijn aanvangspartij wel een bel nodig, maar won deze met 11 – 9. Na de pauze zorgde Alfredo Garcia voor een licht voordeel voor zijn ploeg. Hij won, weliswaar in een bel met 12 – 10. Verleden week werden op verplaatsing drie bels nipt verloren, nu werden er twee winnend afgesloten.

Kristof Van Reusel  en Danny Gesquière verloren hun derde partij. Kristof Leysens won wel. Toch kwamen de bezoekers  één punt voor vermits enkel Alfredo Garcia zijn vierde partij won.  Kristof Van Reusel net als Danny Gesquière verloren immers.  7 – 8  en alles spitste zich toe op de tweestrijd tussen de twee kopmannen, Kristof Leysens voor Geelse TTC en Dries Mattheus voor Smash Dolfijn.  Kristof verloor de eerste twee sets. De koppen van de Geelse spelers werden bij mekaar gestoken en gezocht hoe Kristof de gepaste tegenzet kon vinden. Succesvol voor de derde set, net als voor de vierde set.

Een vijfde en beslissende set zou de beslissing brengen of Geelse TTC een gelijkspel kon afdwingen, of de bezoekers met de overwinning naar huis konden vertrekken. Die vijfde set bracht al wat de tafeltennissport zo boeiend maakt met spanning tot het uiterste. Een gelijke 10-10 werd bereikt en nog was geen einde in zicht. Het duurde tot Kristof Leysens  16-15 kon afdwingen. Sterk gesteund door ploegmaats en supporters maakte Kristof schitterend het 17de punt en de zege was binnen. Een gelijke einduitslag 8-8 stond vast. Door vier zeges werd Kristof Leysens “ de man van match”.