Geel

Dames VC Geel winnen beker van Vlaanderen volleybal

De dames van VC Geel wonnen de beker van Vlaanderen volleybal met 1-3 van Oudegem. Met een verschroeiende start in set 1 waarbij volley toch zo prachtig kan zijn, overdonderde Geel Oudegem met duidelijke setstanden 11-25. En 0-1 voor de Kempische dames. Reeds van bij de start in set 2 liepen de Geelse dames achter de feiten aan. Het Oudegemse middencompartiment overdonderde de Geelse verdediging. Ondanks enkele Geelse wissels stonden de borden nu vrij snel in evenwicht: 1 -1 met setstand 25-17.

Door enkele tactische wijzigingen door de Geelse coach kwam vanaf set 3 het Geelse volleyteam terug tot scoren. Nu was het Oudegem dat zich moeilijk kon aanpassen aan de Geelse aanvallen. Scoren vanuit soms moeilijke posities lukte voor Geel: setstand 17-25 en 1-2 in het voordeel van Geel.
Door deze voorsprong begon de Geelse aanhang al te dromen van een overwinning en een uniek gebeuren voor het Geelse en Kempische volleybal. Van 4-8 naar 12-16 kwam winst dichterbij.

Het Geelse legioen, van zo’n 100 meegereisde supporters, viel niet meer stil, zowel vanuit de tribune als op het terrein. Bij de laatste aanval van Geel en een overwinning met 19-25 en 1-3 eindstand waren de vreugde taferelen onbeschrijflijk. Een Kempische ploeg wint de Beker van Vlaanderen.
De dames van VC Geel halen binnen de week twee bekers naar Geel. Afgelopen dinsdag wonnen zij nog de finale in de regionale beker van Mol.