Gronden te koop aangeboden aan Astor voor werfweg

De eigenaars van de drie percelen waarover de tijdelijke werfweg voor de bouw van zorgcomplex van Astor zou lopen, bieden hun gronden in de Groenstraat aan de bouwheer aan. Dat schrijven de kranten Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad. Het werfverkeer zou dan niet langs de Klein Veldekensstraat moeten. Vzw Astor moet een tijdelijke werfweg aanleggen naar de site waar het een zorgcomplex wil optrekken. Dat staat zo in de bouwvergunning. Omdat de onderhandelingen over de gronden stroef verliepen en Astor in tijdnood kwam, gaf het schepencollege vorige week de toestemming om het werfverkeer via Klein Veldekensstraat en Technische Schoolstraat te sturen. De eigenaars zijn deze week overeengekomen dat de ze drie percelen voor de werfweg willen verkopen aan Astor, in plaats van er een recht van doorgang op toe te staan. Volgens Wim Maes, één van de drie eigenaars, stappen ze af van de eis om het gebouw op te schuiven. Astor reageerde voorlopig nog niet op het aanbod. Volgens Michiel Verhaegen van Astor bekijken ze elk aanbod constructief, maar Astor is een vzw en die heeft niet zomaar het geld om 1,6 hectare grond te kopen om enkel de werf te ontsluiten.