Geel

Koning Albertstraat dicht voor alle verkeer

De Koning Albertstraat gaat op maandag 28 mei dicht voor alle verkeer. De huidige brug wordt verschoven. Bij de start van het bouwverlof kan ze dienen als kleine omleidingsweg. Al bij al duurt de onderbreking iets meer als een maand. Vanaf de zomervakantie start de opbouw van de hogere brug op de oude locatie. De volgende maal als men de wissel maakt op deze verbindingsweg tussen het centrum van Geel en Oosterlo is het van de oude naar de nieuwe brug, maar dan is het al september volgend jaar. De brug in Stelen dient mee als omleidingsroute wanneer de volgende brug in Eindhout wordt aangepakt. Deze brug aan de Nieuwe Baan blijft vanaf eind augustus voor negen maanden dicht. Op die manier zorgt de Vlaamse Waterweg ervoor dat de brug in Stelen nooit gelijktijdig met die in Eindhout is afgesloten voor het verkeer. Alle bruggen over het Albertkanaal moeten tegen 2020 twee meter hoger zijn om zo hogere containerscheepvaart toe te laten.