Geel

Panne goederentrein : Twee uur lang geen treinverkeer tussen Geel en Herentals

Meer dan twee uur was het treinverkeer tussen Geel en Herentals volledig onderbroken op woensdagnamiddag. Een goederentrein stond in Olen in panne. De machinist van een passagiersstrein zag rond 13u dat er rook kwam uit een goederentrein die hij passeerde. Hij meldde het onmiddellijk aan de verkeersleiding van de spoorwegen. De goederentrein stopte in Olen, net over de grens met Geel. Een hydraulische lek was ontstaan aan één van de achterste wagons. Aan de drukke overgang aan de Stationsstraat in Olen waren de slagbomen naar beneden, waardoor het autoverkeer moest omrijden. Er werden vervangbussen ingelegd. Rond 15u40 was het probleem met de trein opgelost en gingen de overwegen weer open.

Update treinpanne: de trein is hersteld en rijdt nu richting Herentals. De overwegen zullen één voor één terug open gaan.

— Gemeente Olen (@gemeenteOlen) May 9, 2018