GeelLaakdal

Trucker kritiek na frontale botsing op afrit Geel-Oost

Op het kruispunt van de Nieuwe Baan, Nijverheidsweg en de E313-afrit Geel-Oost in Eindhout (Laakdal) kwam het donderdagochtend rond 5u tot een zwaar verkeersongeval met twee vrachtwagens. Eén vrachtwagen verliet de E313 via de afrit en reed het grote verkeersknooppunt onderaan de afrit op. Daar kwam de truck frontaal in botsing met een andere vrachtwagen die uit de richting van Winkelomheide (Geel) kwam gereden. Dat betekent dat een van de twee betrokken voertuigen een rood verkeerslicht moet hebben genegeerd.

Bij de zware klap is een van de twee camionchauffeurs, een zestigjarige man uit Ravels, in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De andere bestuurder, een 34-jarige man uit Beringen, raakte lichtgewond. De rijweg bleef verscheidene uren afgesloten voor het verkeer, omdat het parket een verkeersdeskundige ter plaatse stuurde om de precieze omstandigheden uit te klaren.