Twee personen betrapt met cannabis bij controle

Twee personen hadden een gebruikershoeveelheid cannabis op zak. De lokale politie controleerde donderdag in totaal 259 personen op het bezit van verdovende middelen. De controles vonden plaats in de stationsomgeving, het stadspark en aan Jeugdcentrum De Bogaard.

In de stationsomgeving werden 148 personen gecontroleerd. Dit waren hoofdzakelijk leerlingen van het Sint Jozef. De drugshonden reageerden positief op één persoon. Bij een fouille werd er bij hem geen drugs aangetroffen.

In het stadspark werden 26 personen gecontroleerd. De drugshonden reageerden positief op één persoon. Deze had een gebruikershoeveelheid cannabis op zak.

Aan het Jeugdcentrum De Bogaard werden 85 personen gecontroleerd. Dit waren hoofdzakelijk schoolgaande jongeren. De drugshonden reageerden positief op één meerderjarige persoon. Deze had een gebruikershoeveelheid cannabis op zak.

De acties verliepen erg vlot en duurden van 11u.30 tot 13u15. Er was bijstand van de federale politie met drugshonden.