Geel

Unieke tentoonstelling in Galerij Luts

Vanaf Hemelvaartdag kan je terecht in Galerij Luts aan de Geelse Markt voor de tentoonstelling ‘Mensen dingen Zilver Goud Klei Hout Beesten en Verf’ van Maartje Elants, Gerda Steegmans en An Martens.
Maartje Elants studeerde fotografie aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld academie. Na haar opleiding reed ze motor, danste ze tango en ontwikkelde ze zicht als schilder. Maartje woont en werkt in België.
Gerda Steegmans studeerde keramiek aan het Provinciaal Hoger Kunstonderwijs in Hasselt en behaalde haar meestergraad aan het Nationaal Hoger Instituut Antwerpen. Ze exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Gerda woont en werkt in haar eigen atelier in het Limburgse Wellen.
An Martens studeerde driedimensionale vormgeving aan de Karel de Grote Hoge School in Antwerpen met als specialisatie juweelontwerp en zilversmeden. An raakte gaandeweg gefascineerd door het plastisch vervormen van goud en zilver. Die fascinatie vind je terug in haar werk dat ze creëert in haar eigen atelier.
Alle drie stellen ze hun verzamelde werk tentoon in Galerij Luts op de Geelse Markt en dit nog tot en met zondag 20 mei.