Geel

Brug van Stelen werd 20 meter verschoven

Gisteren werd de brug van Stelen over het Albertkanaal 20 meter verschoven naar haar tijdelijke nieuwe plaats. Ze gaat als omleidingsweg dienen tijden de bouw van de nieuwe hogere brug. De oude brug werd hiervoor als het ware losgeknipt van haal pijlers en vijf centimeters omhoog getild. De brug is dan centimeter per centimeter op haar tijdelijke nieuwe plaats stroomafwaarts geschoven. Heel wat mensen kwamen kijken naar dit precisiewerk. De brug blijft afgesloten tot 2 juli. Je kan het Albertkanaal oversteken via de Nieuwe baan over de brug in Eindhout of de fly-over aan de Snelwegstraat in Geel. Vanaf juli rijdt het verkeer dan over de omgelegde brug en wordt de nieuwe brug gebouwd. Daarna wordt de oude brug gesloopt en de nieuwe in gebruik genomen.