Geel

Code oranje voor brandgevaar in natuurgebieden

Momenteel geldt code oranje voor de Geelse natuurgebieden. Dit is het op één na hoogste code. Je mag absoluut geen vuur maken, sigarettenpeuken op de grond gooien of roken en kinderen mogen niet zonder begeleiding in het natuurgebied. Het is erg droog en brandgevaarlijk in onze natuurgebieden. De brandweer is extra waakzaam en de politie treedt streng op tegen iedereen die het verbod overtreedt. De brandtorens worden overdag bemand. De zomervakantie is gestart en heel wat jeugdbewegingen gaan op kamp in de Geelse bossen. Alle aangevraagde kampvuren kregen een voorwaardelijke toelating.  Het is belangrijk dat je op de dag van het geplande kampvuur eerst contact opneemt met de brandweer. Op basis van de omstandigheden bepalen zij of het kampvuur mag doorgaan. Als de droogte blijft aanhouden wordt aangeraden om een alternatief te zoeken voor het kampvuur.