GeelMeerhoutOlen

Kempense scholen krijgen ruim 1 miljoen euro subsidie om sportzalen te vernieuwen

In totaal krijgen 10 Kempense scholen 1,15 miljoen euro subsidies van Vlaams minister van onderwijs Crevits om hun sporthallen en turnzalen te vernieuwen, zodat sportclubs er na de schooluren gebruik van kunnen maken. De gemeentelijke basisschool Duizendpoot uit Meerhout diende twee aanvraagdossiers in en kregen beiden 170.000 euro. Scholengemeenschap Kogeka verbouwt een oude turnzaal van St-Jozef Geel tot een turntempel voor de Geelse turnkring Flink en Vroom. Ook andere sportclubs kunnen er terecht. De vernieuwing van deze zaal komt bovenop de gloednieuwe sporthal die Kogeka samen met de stad Geel volgend jaar bouwt bij Sint Jozef Geel met een vloeroppervlakte van ruim 1000m². Men kreeg voor dit laatste al subsidies in een ander dossier.