Stoep Diestseweg wordt volledig heraangelegd

De stoep van de volledige Diestseweg wordt heraangelegd. Dat antwoordde schepen Ben Van Looveren op de interpellatie van Vlaams Belangraadslid Rosa Van Cleemput. Van Looveren hoopt vroeg in de volgende legislatuur eraan te beginnen. Verder is het de bedoeling om ook de rest van de Diesteweg aan te pakken. De voetpaden aan de Diestseweg zijn er erg aan toe en dat kan niet in een straat zo dicht bij het centrum met een school met meer dan 1000 leerlingen vlakbij. Het stadsbestuur is bezig met het opmaken van digitaal stoepenplan. Ze koppelen kleurcodes aan de staat van de stoepen. Rood voor voetpaden met slechte staat, oranje voor diegene die in het oog moeten gehouden worden en groen wanneer alles in orde is. Daarna zal het zaak zijn om de rode stukken zo snel mogelijk opnieuw aan te leggen, waaronder de stoep van de Diestseweg.