Geel

1 minuut stilte voor overleden Ludo Vansant

Vrijdag wordt bij aanvang van het eerste concert van Geel Zomert 1 minuut stilte gehouden voor Gelenaar Ludo Vansant. Hij overleed maandag aan zijn verwondingen, die hij enkele dagen voordien bij een fietsongeval had opgelopen. Hij was in Geel een zeer gekend figuur als provinciaal voorzitter van Landelijke Gilden, maar ook als voormalig stadsmedewerker. Hij was betrokken bij de organisatie van de gratis zomerse concertreeks Geel Zomert. Na zijn pensionering vijf jaar geleden bleef hij dat doen als vrijwilliger. Daarnaast bracht Vansant als lokaal correspondent decennialang nieuws uit Geel in de krant Het Nieuwsblad. Vrijdagavond is er een gelegenheid tot groeten in het funerarium Verstappen op de Diestseweg in Geel en de uitvaartplechtigheid voor Ludo Vansant vindt zaterdag om 10 uur plaats in de St-Dimpnakerk.