GeelMolOlen

Carla Molenberghs, directrice Huis Perrekes, krijgt titel van barones

Carla Molenberghs krijgt de titel van barones. Zij is directrice van zorginstelling Huis Perrekes in Oosterlo. Koning Filip reikt jaarlijks nieuwe adellijke titels uit aan landgenoten die zich verdienstelijk maakte.

Carla Molenberghs ligt aan de basis van een rusthuis voor dementerende ouderen. Huis Perrekes bestaat uit drie huizen en voorziet al 32 jaar in zorg en begeleiding op maat voor personen met dementie. Ze kunnen er terecht voor kortverblijf, dagverzorging, begeleid wonen en de ambulante begeleiding ‘Opmaat’. Vorig jaar kwam daar nog De Villa bij, een voormalige dokterswoning aan de Oosterloseweg die verbouwd werd. Een belangrijk doel van De Villa is om een brug te leggen tussen personen met dementie en de lokale gemeenschap.

Carla Molenberghs is moeder van drie kinderen en woont in Geel. Na acht jaar onderwijs koos zij ervoor zich definitief in te zetten voor dementerende ouderen. Hiermee sloot zij aan bij een prille jeugdervaring, toen zij als kind nauwe contacten had met “moederke”, een dementerende vrouw, die in het gezin van haar ouders werd verpleegd.