Geel

Trage weg tussen Zwaarvoerdersspoor en Velveken terug open

Wandelaars kunnen weer ongehinderd stappen van het Zwaarvoerdersspoor, achter Thomas More, naar de Velveken in Larum. De trage weg was helemaal dichtgegroeid met woekerend onkruid en totaal onbruikbaar. Trage weg 293 komt officieel voor op het kadaster is ongeveer 500 meter lang en loopt tussen de velden van Zwaarvoerdersspoor naar Velveken, één van de belangrijkste straten van Larum. Het initiatief werd genomen door de Brugpartij, die afgelopen weekeinde startte met Camping Brug. Lijsttrekker Dirk Kennis trekt samen met zijn ploeg langs de Geelse buitendeeldorpen om te luisteren naar de inwoners en start met deze actie ook de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Brugpartij verblijft twee nachten en drie dagen in elk buitendeeldorp van Geel.