Laakdal

Twee verdachten aangehouden na woninginbraak in Veerle

Een jongeman van 18 uit Laakdal werd aangehouden onder elektronische toezicht en een minderjarige uit Laakdal werd voorgeleid voor de jeugdrechter. De twee waren in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00u45 betrokken bij een woninginbraak in Veerle. Zij sloegen langs de achterkant van een chaliet een raaam stuk en drongen zo de woning binnen. De bewoonster van 69 lag op dat moment te slapen. De twee bedreigden haar met een mes en dwongen om al haar geld af te geven.

Toen de interventieploegen ter plaatste kwamen, waren de verdachten gevlucht. De omgeving werd onmiddellijk uitgekamd, waarbij ook een speurhond werd ingezet. Een tijdje later merkte een interventieploeg vijf mannen op die zich verdacht gedroegen. Na verder onderzoek door de lokale recherche werden twee van hen gearresteerd, waarvan één minderjarig.