GeelLaakdalMeerhout

Verdachten van inbraak Chirolokalen Stelen gevat

In de Chirolokalen in Stelen sloegen vrijdagochtend vroeg inbrekers toe. Een alerte buurman zag het gebeuren en verwittigde onmiddellijk de politie. Twee personen, waarvan één minderjarige, werden gevat en meegenomen voor verder verhoor. Het is de tweede keer deze week dat de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout verdachten van inbraken kon vatten. Vrijdagochtend omstreeks 2 uur werd er ingebroken in de Chirolokalen in Stelen. Het was een alerte buurman die gewekt werd door het lawaai van een stukgeslagen raam. Uit zijn woning zag hij hoe onbekenden met zaklampen in de lokalen schenen. Hij aarzelde niet en verwittigde onmiddellijk de politie.

Eenmaal ter plaatse kon de interventieploeg niemand meer aantreffen. Tijdens nazicht in de omgeving merkte een andere interventieploeg plots een verdachte persoon op. Zijn verklaring leidde tot de arrestatie van twee mannen.  De twee verdachten, een man van 19 uit Rijkevorsel en een jongeman van 16 uit Herenthout werden meegenomen voor verder verhoor door de lokale recherche. 

Het is de tweede keer deze week dat de agenten van de politiezone verdachten van inbraken kon vatten. Vorige dinsdag werden nog twee personen gearresteerd die verdacht worden van een overval in woning in Veerle-Laakdal.