Eén of twee rijstroken extra oplossing voor fileleed E313

Een kwart van de Vlamingen denkt dat één of twee extra rijstroken de oplossing is voor de dichtslibbende E313 Hasselt-Antwerpen. Dat blijkt uit een enquête bij duizend Vlamingen van onderzoeksbureau iVOX in opdracht van werkgeversorganisatie Voka. Het verkeer uit Limburg naar Antwerpen staat in de Kempen stil op de E313 omdat die snelweg oververzadigd is. Door de resultaten van de enquête herhaalt werkgeversorganisatie Voka haar pleidooi voor de verdubbeling van het aantal rijstroken op de E313. Daarin wordt ze bijgestaan door 25% van de ondervraagden. Verder wil 34% het vrachtverkeer inperken om de ergernissen op de E313 weg te werken, terwijl één op de zeven het gebruik van bedrijfswagens wil ontmoedigen. Vaststelling is wel dat één op de vijf momenteel geen enkel alternatief ziet om de wagen voor verplaatsingen op deze autosnelweg thuis te laten. De werkgeversorganisatie herhaalt ook haar pleidooi voor de invoering van rekeningrijden. Dan betaalt de bestuurder naargelang van het aantal kilometers dat hij aflegt.