Laakdal

Man van 35 uit Laakdal riskeert celstraf voor grensoverschrijdend seksueel gedrag

Een man van 35 uit Laakdal riskeert 18 maanden cel voor grensoverschrijdend seksueel gedrag tegenover een kind dat zes jaar was. De feiten speelde zich af op de boerderij van de ouders van het slachtoffer en speelden zich af tussen 2005 en 2007. Het openbaar ministerie zag een langere periode. De beklaagde kwam er veel langs. Vorig jaar kwam pas het misbruik aan het licht. De jongen moest de beklaagde in de mond urineren. Hij zou ook in de onderbroek van de jongen hebben gezeten. Volgens de beklaagde zijn advocaat had hij buiten die feiten van grensoverschrijdend seksueel gedrag een onberispelijk leven. Een gerechtspsychiater onderzocht de man en kwam tot de conclusie dat er schuldinzicht is bij de beklaagde en dat er geen pedoseksuele neiging is. Sinds alles aan het licht kwam, ging de man ook in begeleiding bij een centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Het openbare ministerie wilde met die elementen rekening houden en had geen bezwaar om de man een probatie-uitstel toe te kennen voor de celstraf van achttien maanden. De rechtbank in Hasselt doet op 5 oktober een uitspraak.