Mol

Meer dan de helft van jobs bij Mora in Mol staan op de helling

97 van de 187 banen staan op de helling bij Mora in Mol. Het bedrijf maakte vrijdag een intentie tot herstructurering bekend. De Viandelle, Sito stick en saté worden in Mol gemaakt. Een groot deel van de productieactiviteiten zou tegen eind volgend jaar worden verplaatst naar andere vestigingen van de groep. Het is de bedoeling dat de productielijnen van de Sito sticks, de burgers en vissnacks in Mol blijven. Ook de verkoop-, de marketing- en de logistieke activiteiten in Mol blijven behouden. De herstructurering is noodzakelijk om kostenefficiënt en competitief te kunnen blijven concurreren, zegt het bedrijf. Volgens topman Peter Doodeman gaan ze er alles aan doen om zo snel mogelijk met de sociale partners rond tafel te zitten en duidelijkheid te scheppen.