Meerhout

Meerhoutenaar spilfiguur in gewelddadige afpersingszaak

Een man van 33 uit Meerhout krijgt 42 maanden cel. Hij was de spilfiguur achter een gewelddadige afpersing. De feiten speelden zich af in de zomer van vorig jaar. Een minderbegaafde man werd in die periode onder druk gezet om geld af te geven. Het begon allemaal met een pak slaag dat het slachtoffer kreeg van de 33 jarige. Ook de weken nadien bleef de Meerhoutenaar een belangrijke rol spelen in de afpersing, hij kreeg toen wel hulp van enkele kompanen. In september werd het slachtoffer in een kelder vastgebonden op een stoel en moest hij onder dwang vloeibare xtc drinken. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en werd wakker op een zolderkamertje met afgeplakte ramen. Daar werd hij drie dagen lang vastgehouden. Zijn woning werd intussen leeggeroofd door de afpersers. De spilfiguur uit Meerhout krijgt nu 42 maanden cel. Drie andere afpersers zijn veroordeeld tot 36 maanden. Acht andere beklaagden krijgen straffen tot 15 maanden.