Geel

Middlegate II : Ode aan Dimpna

Zaterdag 15 september start de tentoonstelling Middle Gate II, het verhaal van Dimpna. Ze loopt tot 4 november en is een samenwerking tussen het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen en Cultuurcentrum de Werft. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet vijf jaar geleden. De tentoonstelling wordt opgebouwd rond de vier symbolen van de heilige Dimpna nl. de kroon, het boek, de duivel en het zwaard. Zij linken elk een thema aan de legende van Dimpna. De kroon wordt verbonden met migratie, het boek staat voor spiritualiteit, de duivel representeert waanzin en het zwaard wordt gekoppeld aan seksueel geweld. De vier symbolen worden op vier verschillende locaties getoond, die door een kunstparcours met elkaar verbonden zijn. De tentoonstelling is op zaterdag en zondag open van 11u. tot 18u.