Geel

Proces verdachte moordpoging Drijhoek uitgesteld

Voor de correctionele rechtbank in Turnhout begon het proces tegen een jongeman van 20 uit Geel voor de moordpoging op een man van 43 eveneens uit Geel. De jongeman stak in september vorig jaar een mes in de hals van zijn slachtoffer aan Drijhoek. Hij had het slachtoffer daarvoor met een sms naar een appartementsgebouw aan Drijhoek gelokt en wachtte daar samen met een kompaan het slachtoffer op. Zijn kompaan bedreigde de man eerst met een BB-gun en even later haalde de twintiger uit met een mes, die bleef steken in de hals van het slachtoffer. Die vluchtte hevig bloedend weg en had een steekwonde van 5 centimeter in zijn hals. Hij moest geopereerd worden en verbleef een tijd op intensieve. Normaal zou het proces woensdag gepleit worden, maar de advocaten vroegen uitstel omdat een medisch verslag over de toestand van het slachtoffer pas de dag voor het proces aan het dossier was gevoegd. De pleidooien zijn uitgesteld naar begin oktober. De jongeman van 20 zit dan al meer dan een jaar in voorhechtenis.