Geel

Stad Geel is goede leerling voor dierenwelzijn volgens GAIA

www.kiezenvoordieren.be is de gloednieuwe website van de dierenrechtenorganisatie GAIA. Op deze website kan je nagaan welke score elk gemeentebestuur krijgt inzake dierenwelzijn, nadat elk bestuur de kans kreeg om een vragenlijst in te vullen. Geel scoort goed met een zesde plek in de provincie Antwerpen en krijgt 76%. Olen daarentegen scoort het slechts in de provincie met slechts 24%. Volgens de dierenrechtenorganisatie is het positief dat er in Olen een budget is om een zwerfkattenbeleid te voeren. Langs de andere kant ziet GAIA nog veel verbeterpunten. Er is geen schepen voor dierenwelzijn, geen voederbeleid voor zwerfkatten en geen dierenpolitie. De burgemeester van Olen Seppe Bouquillon zegt verrast te zijn door het cijfer. Want een aantal zaken zijn allemaal niet meegenomen door de enquête, waaronder een bijvriendelijke gemeente en de sterilisatie en castratie van zwerfkatten.