Geel

Twintiger riskeert voorwaardelijke straf na diefstal met geweld

Een twintiger van allochtone afkomst uit Geel riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden voor een diefstal met geweld. Hij beroofde op 6 mei van dit jaar een stadsgenoot van zijn portefeuille in de Dr. Van de Perrestraat. Het slachtoffer fietste naar huis toen hij rond 02u15 werd aangesproken. De beklaagde trok zijn slachtoffer tegen de grond en maakte zijn portefeuille afhandig. Verder was de beklaagde in gezelschap van twee vrienden. Ze kwamen van een fuif toen ze het slachtoffer tegenkwamen. Uit onderzoek blijkt dat de beklaagde alleen handelde. Zijn twee vrienden waren niet op de hoogte en waren verrast door wat er gebeurde. De beklaagde minimaliseert de feiten. Hij zei dat het slachtoffer zelf naar hem toekwam met de vraag om cannabis te kopen en kwam daarna ten val. Vonnis op 19 oktober.