GeelLaakdalMeerhout

12 PV’s voor overdreven snelheid in Geels centrum voor bussen van De Lijn

12 processen verbaal werden opgesteld voor overdreven snelheid tegen bussen van vervoersmaatschappij De Lijn. 10 van de 12 overtredingen werden genoteerd in de Stationsstraat. De overige twee processen-verbaal werden opgesteld naar aanleiding van snelheidsovertredingen in de Kwakkelberg. Zeven buschauffeurs werd aangesproken over hun rijgedrag in de voetgangerszone op de markt in Geel, waar slechts ‘stapvoets’ mag gereden worden.

In het verleden ontving de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout enkele klachten over chauffeurs van De Lijn die de snelheidslimieten niet zouden respecteren in het centrum van Geel. Daarom voerde de lokale politie in de week van 17 september op verschillende plaatsen in Geel snelheidscontroles uit op onder andere chauffeurs van De Lijn. De controles vonden plaats in de Stationsstraat, Kwakkelberg, Nieuwstraat en in de voetgangerszone op de markt in Geel.

Tijdens deze acties werden ook andere voertuigen gecontroleerd. 95% van hen hield zich aan de snelheidslimieten. Vijf bestuurders gaan een boete ontvangen voor het niet dragen van de gordel, 18 voor het gebruik van een gsm achter het stuur, twee voor het negeren van een rood verkeerslicht en twee voor verkeerd parkeren.