Geel

178 bladkorven geplaatst in verschillende Geelse straten

Geel plaatste 178 bladkorven in verschillende straten. In deze bladkorven mag je de bladeren verzamelen van de bomen op openbaar terrein in je straat, maar niet de bladeren uit je eigen tuin. Privaat bladafval en/of snoeiafval, takken en zwerfvuil mag je niet in de bladkorven deponeren, omdat ze bij het ledigen zware schade aan de machine kunnen veroorzaken. Als de stadsdiensten meermaals vaststellen dat de bladkorven niet correct gebruikt worden, nemen ze deze weg. Maar wat doe je met je privé tuinafval? Snoeijout, takken, bladeren en boomvruchten zoals eikels en kastanjes mag je het hele jaar door gratis naar het containerpark brengen. Ander tuinafval zoals gras is betalend. Je kunt ook je bladafval verwerken in je eigen tuin of in een compostvat of -bak.