GeelWesterlo

Dertiger riskeert 5 jaar cel

Een man van 34 uit Westerlo hoopt zelf om met vijf jaar voorwaardelijke straf er vanaf te komen. Hij sloeg op 14 februari zijn ex van 36 bijna dood met een houten hamer in de kelder van haar woning in Geel. Maar eerst moet de rechtbank zich nog uitspreken over de kwalificatie. Wordt het poging tot moord of opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid. Het parket toonde zich eerder bereid de aanklacht af te zwakken tot dat laatste. Zijn advocaat riep verzachtende omstandigheden in voor de daden van hem. Hij wilde bewijzen voor haar drugsgebruik verzamelen om haar klem te zetten, zodat de kinderen bij hem konden ondergebracht worden. De advocaat zei dat zijn cliënt in geval van een voorwaardelijke straf akkoord gaat met een contact- en straatverbod zodat het slachtoffer hem niet meer tegen het lijf zal kunnen lopen. Het slachtoffer zei zelf tegen de rechter dat ze de man nooit meer wil zien. Hij had haar een jaar eerder ook al met een mes aangevallen en in de borst gestoken. Het vonnis volgt op 7 november.