Geel

Een huisdiersticker redt je dieren bij brand

Bij een woningbrand is het belangrijk dat de brandweer weet of er huisdieren aanwezig zijn. Met de sticker ‘Vergeet onze huisdieren niet’ van de Vlaamse Overheid geef je de hulpdiensten op een gemakkelijke manier alle informatie. De sticker haal je gratis en zonder afspraak af aan het onthaal van het stadhuis of het onthaal van het Sociaal Huis. Je vult op de sticker in hoeveel en welke huisdieren je hebt en je plakt de sticker duidelijk zichtbaar op een raam of op je brievenbus. Zo kunnen alle inwoners, inclusief je huisdieren gered worden.

‘t Geels Hart voor Dieren biedt al een tijd een eigen sticker aan. De Vlaamse Minister van Dierenwelzijn stelde die in 2015 voor op de Geelse Dierendag. Deze sticker ziet er iets anders uit, maar heeft hetzelfde doel. Heb je al een sticker van ‘t Geels Hart voor Dieren, dan hoef je deze niet te vervangen.