Geel

Fietsersbond eist nu fietsveiliger St-Dimpna

Bijna 100 fietsers reden dinsdag in kleine groepjes tussen de 15 en 20 mensen per twee naast elkaar door de wijk St-Dimpna. Met de nodig oponthoud van het verkeer. De fietserbond protesteerde met deze actie tegen het vele doorgaand auto- en vrachtverkeer en eisen snel maatregelen. In volle avondspits tussen 16u en 17u trotseerden de fietsers het drukke verkeer en gaven ze een signaal dat het zo niet verder kan. Vrachtwagens rijden in St-Dimpna dwars door het centrum van Geel, over wegen waar ook nog eens grote scholen liggen. De Fietsersbond zegt dat er een alternatief is voor het zwaar verkeer via de noord-zuidverbinding N19g. Ook het doorgaand autoverkeer moet geweerd worden. Ook dat is in centrumstraten niet langer tolereerbaar. De fietsersbond wil zo spoedig mogelijk met alle partijen rond de tafel gaan zitten en op korte termijn een oplossing uitwerken.