Geel

Geelse Huisvesting investeert niet meer vanwege afbraak, huurders klagen over gebreken

Bewoners van Vidse en Meidoornstraat in Geel klagen dat hun huurhuizen heel wat gebreken vertonen. De eigenaar is de sociale bouwmaatschappij de Geelse Huisvesting en die wil geen investeringen meer doen omdat de sloop voor de panden nadert. Dat schrijven de kranten Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. De huizen zijn ongeveer 60 jaar oud. Omdat de huizen te oud zijn voor renovatie wil de sociale bouwmaatschappij ze slopen en er nieuwe optrekken. De Geelse Huisvesting erkent dat ze geen grote investeringen zoals tegen het opstijgend vocht wil doen omdat de huizen gesloopt worden. Maar de sloop is al vier jaar uitgesteld. Volgens de sociale bouwmaatschappij ligt een dispuut met de architect aan de basis van het uitstel. De huisjes blijven nog even bewoond en degene die vrij komen, worden niet meer verhuurd. De Geelse Huisvesting wil het aantal opgeleverde woningen per jaar verlagen om de projecten financieel haalbaar te maken. Dat kan door de sloop en nieuwbouw breder in tijd te spreiden.